top of page
Etsi

Tehosta yritystäsi optimoidulla Google yritysprofiililla

Menestyvän yrityksen pyörittämisessä on tärkeää varmistaa, että olet näkyvissä kohdeasiakkaillesi. Yksi parhaista tavoista tehdä tämä on perustaa Google yritysprofiili. Google yritysprofiili on verkkoläsnäolo, jonka avulla yritykset voivat mainostaa tuotteitaan ja palveluitaan Googlessa. Tämä profiili on yrityksille tärkeä, jotta ne voivat tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, lisätä brändin näkyvyyttä ja tehostaa hakukoneoptimointia.


Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme kaikkea, mitä sinun on tiedettävä Google yritysprofiilin perustamisesta ja optimoinnista. Tutustumme Google yritysprofiilin hyötyihin, sen perustamiseen ja vinkkeihin yrittäjille onnistuneen Google yritysprofiilin luomiseksi. Tarkastelemme myös esimerkkejä onnistuneista Google yritysprofiileista, Google Business -profiilin ominaisuuksia ja yleisiä virheitä, joita kannattaa välttää Google yritysprofiilia perustettaessa.


Mikä on Google yritysprofiili?

Google yritysprofiili on ilmainen verkkoläsnäolo, jonka yritykset voivat luoda Googleen. Profiili näkyy Google-haussa ja Google Mapsissa, ja sen avulla yritykset voivat esitellä tuotteitaan ja palveluitaan, antaa yhteystietoja ja jakaa asiakkaiden arvosteluja. Google yritysprofiilin avulla yritykset voivat myös olla yhteydessä asiakkaisiinsa julkaisujen, viestien ja arvostelujen kautta.

Sen lisäksi, että Google yritysprofiili tarjoaa yrityksille näkyvyyttä, se auttaa myös parantamaan hakukoneiden orgaanisia sijoituksia. Se tarjoaa yrityksille myös arvokasta tietoa asiakkaistaan, kuten heidän sijainnistaan, kiinnostuksen kohteistaan ja arvosteluistaan.


Google yritysprofiilin edut

Google yritysprofiilit tarjoavat yrityksille lukuisia etuja. Ensinnäkin sen avulla yritykset voivat tavoittaa laajemman yleisön. Tämä johtuu siitä, että Google yritysprofiilit näkyvät sekä Google-haussa että Google Mapsissa, joten potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi helposti. Lisäksi Google yritysprofiilit auttavat yrityksiä lisäämään brändin näkyvyyttä ja tunnettuutta.

Google yritysprofiilin toinen hyöty on, että se voi auttaa parantamaan orgaanisia hakukonesijoituksia. Tämä johtuu siitä, että Google tarkastelee Google yritysprofiileja sijoittaessaan verkkosivustoja paremmuusjärjestykseen, joten ajantasainen ja optimoitu profiili voi auttaa parantamaan verkkosivustosi sijoitusta. Lisäksi Google yritysprofiili antaa arvokasta tietoa asiakkaista, kuten heidän sijainnistaan, kiinnostuksen kohteistaan ja arvosteluistaan. Näitä tietoja voidaan käyttää potentiaalisten asiakkaiden tavoitteluun ja sitouttamiseen.


Miten Google yritysprofiili perustetaan?

Google Business -profiilin perustaminen on suhteellisen helppoa ja suoraviivaista. Ensin sinun on käytävä Google My Business -sivulla ja kirjauduttava sisään Google-tililläsi. Sitten sinua pyydetään antamaan yrityksesi tiedot, kuten yrityksesi nimi, osoite ja puhelinnumero. Sinua pyydetään myös valitsemaan yrityksellesi kategoria. Kun olet täyttänyt kaikki tarvittavat tiedot, voit lisätä kuvia ja videoita profiiliisi.

Kun olet saanut asetukset valmiiksi, voit hallita ja seurata Google yritysprofiiliasi.


Google yritysprofiilin optimointi SEO:n kannalta

Google yritysprofiilin optimointi hakukoneoptimointia varten on tärkeä vaihe sen varmistamisessa, että profiilisi näkyy potentiaalisille asiakkaille. Tämä tarkoittaa sitä, että profiiliisi lisätään asiaankuuluvia avainsanoja, kuten yrityksesi nimi, osoite, puhelinnumero ja palvelut. Lisäksi profiiliisi kannattaa lisätä kuvia ja videoita, sillä ne voivat houkutella lisää asiakkaita.

Varmista myös, että Google yritysprofiilissasi on verkkosivustosi URL-osoite. Tämä auttaa ohjaamaan asiakkaat verkkosivustollesi ja parantaa myös verkkosivustosi hakukoneoptimointia. Lisäksi kannattaa lisätä linkkejä sosiaalisen median tileihisi, sillä se auttaa lisäämään verkkonäkyvyyttäsi.


Vinkkejä yrittäjille onnistuneen Google yritysprofiilin luomiseen

Onnistuneen Google Business -profiilin luominen on tärkeää, jotta yritykset voivat tavoittaa kohdeasiakkaansa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat yrittäjiä luomaan onnistuneen Google Business -profiilin:

 1. Pidä profiili ajan tasalla: On tärkeää pitää Google yritysprofiili ajan tasalla ja tarkkana. Tähän kuuluu sen varmistaminen, että kaikki yhteystietosi ovat oikein, sekä sen varmistaminen, että kaikki uudet tuotteet tai palvelut ovat mukana.

 2. Lisää kuvia ja videoita: Kuvat ja videot voivat houkutella lisää asiakkaita profiiliisi, joten muista lisätä niitä Google yritysprofiiliisi.

 3. Keskustele asiakkaiden kanssa: Asiakkaiden arvosteluihin ja viesteihin vastaaminen on tärkeä osa onnistuneen Google yritysprofiilin luomista. Tämä auttaa rakentamaan luottamusta ja sitoutumista asiakkaisiisi.

 4. Käytä avainsanoja: Relevanttien avainsanojen sisällyttäminen profiiliisi voi auttaa parantamaan SEO-rankingia ja lisäämään näkyvyyttä.

 5. Mainosta profiiliasi: Profiilisi mainostaminen sosiaalisen median ja muiden verkkokanavien kautta voi auttaa lisäämään verkkonäkyvyyttäsi.


Esimerkkejä onnistuneista Google yritysprofiileista

Monet yritykset ovat käyttäneet Google yritysprofiileja menestyksekkäästi kohdeasiakkaidensa tavoittamiseen. Yksi esimerkki on yritys leipomoalalta. Leipomoalan yritys on optimoinut Google yritysprofiilinsa lisäämällä relevantteja avainsanoja ja kuvia sekä ottamalla yhteyttä asiakkaisiin arvostelujen ja viestien avulla. Tämä on auttanut heitä lisäämään verkkonäkyvyyttään ja tavoittamaan enemmän potentiaalisia asiakkaita.

Toinen esimerkki on yritys kampaamo. Kauneudenhoitoalan yritys on käyttänyt Google yritysprofiili -palvelua palvelujensa esittelyyn ja uusien asiakkaiden houkuttelemiseen. Se on lisännyt kuvia palveluistaan ja lisännyt profiiliinsa asiaankuuluvia avainsanoja, mikä on auttanut parantamaan sen SEO-rankingia.


Google yritysprofiilin ominaisuudet

Google yritysprofiileissa on useita ominaisuuksia, jotka voivat auttaa yrityksiä saavuttamaan kohdeasiakkaansa. Näitä ominaisuuksia ovat mm:

 1. Päivitysten julkaiseminen: Yritykset voivat julkaista päivityksiä profiilissaan pitääkseen asiakkaat ajan tasalla tuotteistaan ja palveluistaan.

 2. Viestien lähettäminen asiakkaille: Yritykset voivat lähettää viestejä asiakkaille vastatakseen heidän kysymyksiinsä tai antaakseen tukea.

 3. Asiakkaiden arvostelut: Yritykset voivat tarkastella asiakkaiden arvosteluja profiilissaan ja vastata niihin.

 4. Oivallukset: Yritykset voivat saada tietoja asiakkaistaan, kuten heidän sijaintinsa ja kiinnostuksen kohteensa.

Nämä ominaisuudet voivat auttaa yrityksiä sitoutumaan asiakkaisiinsa ja rakentamaan luottamusta.


Yleiset virheet, joita kannattaa välttää Google yritysprofiilia perustettaessa.

Google yritysprofiilia perustettaessa on joitakin yleisiä virheitä, joita yrittäjien tulisi välttää. Näitä ovat mm:

 1. Kaikkien vaadittujen tietojen puuttuminen: On tärkeää sisällyttää profiiliin kaikki vaaditut tiedot, kuten yrityksen nimi, osoite ja puhelinnumero.

 2. Kuvien ja videoiden lisäämättä jättäminen: Kuvat ja videot voivat auttaa houkuttelemaan enemmän asiakkaita profiiliisi, joten muista lisätä ne.

 3. Et vastaa asiakkaiden arvosteluihin ja viesteihin: Asiakkaiden arvosteluihin ja viesteihin vastaaminen on tärkeä osa onnistuneen Google yritysprofiilin luomista.

 4. Relevanttien avainsanojen sisällyttämättä jättäminen: Relevanttien avainsanojen sisällyttäminen profiiliisi voi auttaa parantamaan SEO-ranking-sijoituksia, joten muista sisällyttää ne.

 5. Et mainosta profiiliasi: Profiilisi mainostaminen sosiaalisessa mediassa ja muissa verkkokanavissa voi auttaa lisäämään verkkonäkyvyyttäsi.


Miten mitata Google yritysprofiilin onnistumista?

Kun olet luonut Google yritysprofiilisi, sinun on mitattava sen onnistumista. Parhaiten se onnistuu seuraamalla profiilin katselujen ja vuorovaikutuksen määrää. Voit myös seurata arvostelujen ja viestien määrää nähdäksesi, kuinka sitoutuneita asiakkaasi ovat.


Johtopäätökset

Google yritysprofiilit ovat yrityksille loistava tapa tavoittaa kohdeasiakkaansa ja lisätä verkkonäkyvyyttään. Ne tarjoavat lukuisia etuja, kuten paremmat orgaaniset hakukonesijoitukset, tietoja asiakkaista ja mahdollisuuden sitoutua asiakkaisiin. Google yritysprofiilin perustaminen on suhteellisen helppoa ja suoraviivaista, mutta on tärkeää optimoida se hakukoneoptimoinnin kannalta ja välttää yleisiä virheitä. Lisäksi yritysten tulisi mitata Google yritysprofiilinsa onnistumista seuraamalla näkymiä, vuorovaikutusta, arvosteluja ja viestejä.

Jos tarvitset apua Google yritysprofiilisi perustamisessa ja optimoinnissa, ota minuun yhteyttä, niin keskustellaan lisää siitä, miten voin auttaa sinua. Lue lisää Google näkyvyys kuntoon päivässä valmennuksestani.

Comentarios


bottom of page