top of page
Etsi

Kesäretki Örössä

Lähdimme päiväretkelle Örön Linnakesaarelle Saaristomeren kansallispuistoon. Matkaseurueeseen kuului perheenjäseniä alle 2 vuotiaasta 67 vuotiaaseen sekä koira. Matkaan lähdimme kotoa klo 8 ja merimatka Käsnasista Öröön lähti klo 10.20. Tunnin pituinen merimatka oli jo itsessään elämys.


Saavuttuamme Öröön, meidät otti vastaan upea luonto ja historiallinen tunnelma. Örö oli aikoinaan merkittävä osa Suomen rannikkopuolustusta, ja vanhat linnoitukset sekä bunkkerit kertoivat saaren menneisyydestä. Historian havina teki retkestä entistä mielenkiintoisemman.


Aloimme patikoida pitkin saaren polkuja, ja maisemat veivät meidät mennessään. Vaikka Örö on pieni, siellä riitti nähtävää ja koettavaa jokaiselle luonnonystävälle. Kiipesimmä näköalapaikalle ihailemaan merimaisemia, jotka venyttäytyivät horisonttiin asti. Valitsimme Sinisen 6''-kierroksen, mikä on pituudeltaan 5,3 km ja suuntautuu saaren eteläosiin. Matkalla tutustuttiin lehmiin ja lampaisiin sekä puolustus- ja tykkiasemiin ja 6" kasarmialueeseen. Reitin varrella on myös upea riippusilta.

Luontopolulla ei päässyt rattaiden kanssa liikkumaan ja yksi luontopolku meni keskeltä laidunmaata, mihin ei saanut koiran kanssa mennä, mutta retkiseurueemme jakaantui ja toiset menivät tietä pitkin.

Lounastauolla levitimme eväät Örön eteläkärkeen.


Luontopolun jälkeen menimme syömään Bistroon maittavan ruuan ja nautimme aurinkoisesta ilmasta.


Luin, että saarella olisi paljon käärmeitä ja punkkeja, mutta yhtään kärmettä ei meidän reitille osunut eikä koirastakaan löytynyt yhtään punkkia. Paluu Örösta Kasnäsiin lähti klo 17.00. Aika oli juuri sopiva kävellen puolikkaan saaren tutkimiseen.


Kesäretki Öröön osoittautui täydelliseksi päiväksi luonnon keskellä ja perheen seurassa. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän saariston helmeen, joka tarjoaa unohtumattomia hetkiä kaikille luonnonystäville ja historiaa arvostaville.Comments


bottom of page