top of page
Etsi

Lomamatka Legolandiaan

Tämän kesän lomamatka tehtiin Legolandiaan omalla autolla ajaen. Matkan varasimme edellisellä viikolla, ennen matkalle lähtöä.

Matkaan lähdimme torstaina 4.7. iltalaivalla ja perjantaina aamulla lähdimme Tukholmasta ajamaan Ruotsin läpi kohti Kööpenhaminaa, josta olimme varanneet hostellin yhdeksi yöksi. Ruotsin läpi ajaessa taisimme pysähtyä vain kerran eväs tauolle. Saavuimme Kööpenhaminaan noin kahden aikaan ja loppu illan kiertelimme kaupungin nähtävyyksiä, kuten Tivoli, Pieni merenneito patsas, Nyhavn, The Citadel, H.C. Andersenin patsas ja Amalienborgin linna . (Kuvagallerian kuvissa tietoa enemmän kuvista ja paikoista.) Paljon siis ehditiin katsella jo muutamassa tunnissa kaupunkia, mutta paljon jäi vielä näkemättäkin. Yöksi meninne Steel House Copenhagen hostelliin, mikä oli ihan viihtyisä paikka.

Lauantaina 6.7. lähdimme heti aamupalan jälkeen ajamaan kohti Legolandia. Ajoimme suoraan Legolandiaan ja saavuimme sinne ennen kahta ja vietimme loppupäivän siellä. Illalla ajoimme hotelliin, joka sijaitsi vajaan 30 km päässä Vejlen kaupungissa. Vejle Center Hotel oli hyvä ja voin lämpimästi suositella sitä muillekin. Olimme 3 yötä kyseisessä hotellissa ja aamiaiset kuuluivat myös majoitukseen.

Sunnuntaiksi olimme varanneet Lego House liput. Mietimme matkaa varatessa, että kannattaako sinne mennä vai ei, mutta kyllä kannatti. Lego Housessa oli paljon interaktiivista tekemistä. Rakenneltiin paljon erilaisia legoja, kuvattiin oma lego movie, ohjattiin lego robotteja ja tutustuttiin Legon historiaan. Suosittelen tätä paikkaa myös, jos olette Legolandiaan matkustamassa. Lego House on siis Billundin kaupungissa eli sama, jossa Legoland sijaitsee. Meillä meni Lego Housessa pitkälle iltapäivään, eikä samana päivänä sitten ehdittykään enää muualle. Takaisin Vejleen saavuttua kävimme tutustumassa Vejlen kaupungiin ja upeaan sateenvarjokujaan.

Maanantaina vietimme toisen päivän aamusta iltaan Legolandissa. Kävimme suosikki laitteissa useamman kertaa ja kävimme katsomassa 4D Lego movien. Ihan kaikissa näytöksissä emme käyneet, mutta 2 päivää kannattaa kyllä varata Legolandissa, jotta ehtii käymään kaikissa laitteissa ja paikoissa. Illalla kun olimme jo lähdössä pois, huomasimme vielä, että aquarium on käymättä ja poikkesimme vielä sinnekin. Aquariumissa pääsi vedenalaiseen tunneliin ihastelemaan sekä legoja että kaloja.

Tiistaina menimme Lalandian Aquadomen vesipuistoon uimaan. Tykkäsimme siitäkin ja uidessa vierähtikin monta tuntia. Lädimme sieltä suoraan ajamaan yötä vasten Tukholmaan. Billund-Tukholma - yli 900 km ja melkein 9 tuntia meni loppujen lopuksi ihan hyvin. Alku matkasta pysähdyimme ruokailemaan ja sen jälkeen ainoastaan lyhyille evät ja vessa tauoille. Onneksi olimme varanneet riittävästi aikaa, sillä heti ensimmäisellä 10 km sillalla oli kuorma-auto palanut ja autojonot olivat yli 10 km mittaiset. Ajoimme matelemalla ja paljon pysähdellen 10 km ja siinä kului noin 2 tuntia. Loppu matka menikin sitten sujuvasti. Lapset kyllä nukkuivat aika huonosti ja keskiviikko aamulla Tukholmaan laivaan päästyämme menimme hytiin pariksi tunniksi vielä nukkumaan.

Keskiviikkona olimme Viking Line Gracella. Meidän 6 - 10-vuotiaat lapset eivät olleet enää kiinnostuneet pallomerestä tai lasten leikkihuoneesta. Heitä kiinnosti enemmän auto ja moottoripyörä -pelikoneet sekä mysteerin ratkaisu ja fotokisa. Mysteerin ratkaisu ja fotokisa kuljetti koko perhettä edetakaisin ympäri laivaa ja palkinnoksi saatiin herkkuja.

Mitä tämä koko lysti sitten kustansi? Koska tykkään pyöritellä lukuja, niin kirjattiin kaikki ostokset, jotka matkalla tehtiin. Tässäkin olisi taas säästänyt ainakin laivamatkoissa, jos olisi varannut matkan aiemmin kuin edeltävänä viikolla.

Koko matka kustansi yhteensä 2412 €

Tähän hintaan sisältyy (2 aikuista + 3 lasta)

majoitukset ja laivamatka Viking Line 1237 €

siltamaksut 190 €

vesipuisto 170 €

parkkimaksut 61 €

bensat 232 €

ruuat 381 €

ostokset 141 €

Avataampa vielä hieman noita hintoja: Laivamatka autopaikalla meno-paluu + paluumatkalla 5 hlö buffet ruokailu 271 € Steel House copenhagen 1 yö 5 hlöä 186 €

Vejle Center Hotel 3 yötä 5 hlöä + aamiaiset 780 €

Siltamaksut koostui kaksi kertaa Juutinrauman sillasta, joka oli 61,50 €/kerta sekä toisesta sillasta 33,50 €/kerta Vesipuisto 5 hlöä 170 € Parkkimaksut 61 € koostui legoland 2 päivää, Lego House, Lalandia sekä muutamia kertoja tienvarteen parkkeerattuja kertoja.

Bensamaksu 232 € koostui 5 tankkauskerrasta. Tankillinen bensaa maksaa suunnilleen saman verran niin Suomessa, Ruotsissa kuin Tanskassakin. Ruuat 381 € sisältää sekä ravintola käyntejä että ruokakauppa käyntejä. Ruuat eivät sisällä hotellin aamiaista, eikä laivamatkan buffettia, koska ne kuuluivat majoituksen hintaan. Meillä oli myös eväitä kotoa mukana, joita syötiin automatkalla ja legoland päivinä.

Ostokset 141 € sisältää laivalta ja Legolandista ostetut tavarat ja herkut. Ostoksista 80 € lapset maksoivat omalla rahalla, joten oikeastaan vain 61 € tuli vanhempien tehtyä ostoksia.

Matka oli kaikin puolin onnistnut ja voin suositella, että kannattaa lähteä omalla autolla Legolandiin. Jos oltaisiin yövytty vielä matkalla takaisin 1 yö ja lähdetty vaikka iltalaivalla ruotsista, niin ei olisi tarvinnut yötä vasten ajaa, mutta onnistui se näinkin.

bottom of page