top of page
Etsi

No buy 2019 - ei ostoksia

Tammikuu on ohi ja vuoden vaihteessa päätin olla ostamatta mitään ylimääräistä tai ainakin hyvin hyvin vähän. Kohti minimalistisempaa elämää pyrkiessä olen tyhjentänyt kotia ylimääräisestä tavarasta ja myös pyrkinyt estämään kotiinpäin tulevan tavaran määrää.

Tässä listattuna tammikuun aikana ostetut tavarat. En laskenut mukaan ruokia, enkä nopeasti kuluvaa tavaraa kuten esim wc-paperia, saippuaa yms.

 • Talvikengät: valitettavasti vanhat talvikenkäni menivät rikki ja jouduin ostamaan itselleni uudet talvikengät. Edelliset olivat vain pari vuotta vanhat, joten toivottavasti nämä kestävät kauemmin. Hyväksi ja lämpimiksi olen todennut uudet kengät näillä hangilla.

 • 3 kpl lämpimiä tuubihuiveja: pojat tarvitsivat lämpimät huivit talven pakkasille, mutta ostin myös samanlaisen huivin tytölle, vaikka hänellä oli muita huiveja

 • toppatakki ja toppahousut: kuopuksella hajosi toppahaalari (no se olikin ollut jo keskimmäisellä 2 vuotta käytössä sekä kuopuksella viime talven eli varmasti ollut jo hintansa arvoinen) Ostin kuitenkin keskimmäiselle uudet, isommat talvivaatteet, jotka menevät hänelle myös ensi talvena ja kuopus sai keskimmäisen vanhat.

 • talvihaalari: Kuopus, joka oli niin kauan jo haaveillut takista ja housuista, harmistuikin, koska olikin paljon helpompi pukea haalari kuin erilliset takki ja housut. Joten alennuksesta ostin vielä haalarin hänelle, joka myöskin on sen verran iso, että menee hyvin vielä ensi talvena.

 • 3 luistimet: Joo, tämä oli kyllä melkoista säätöä. Tyttö valitteli, että vanhat luistimet on jo liian pienet, no ostin käytettynä ensin yhdet luistimet, jotka todettiin melko huonoiksi (läppä oli ohut eikä istunut kunnolla jalkaan) myin ne samaan hintaan eteenpäin kuin ostinkin ja kävin ostamassa kaupasta uudet, no näissä todettiin sama vika, eli läppä jää ryttyyn eikä tuntunut hyvältä jalassa. Sain onneksi palautettua ne kauppaan ja kävin ostamassa toisesta kaupasta samanlaiset uudet isommat luistimet, jotka hänellä oli ennestään. Sain myös jo myytyä liian pienet luistimet pois, joten tavaran määrä ei onneksi lisääntynyt, vaikka tulikin ostettua 3 kertaa luistimet.

 • hiihtomonot: tytön monot oli myös jäänyt liian pieneksi ja ostin käytettyinä isommat tilalle. Pienet monot jäi meille odottamaan seuraavia talvia, jolloin pikkuveljet saavat ne käyttöönsä.

 • 3 kaverisynttärilahjaa: Kävin Toys "R" Us alennusmyynneissä etsimässä kaverisynttäreille lahjoja, nämä eivät toki jää meille.

 • Legopaketti pojille: Toys "R" Us alennusmyynneistä tarttui myös yksi lego paketti mukaan omille pojille, kun olivat jo kauan halunneet.

 • Saippua alunen: Tämä oli täysin turha ostos, mutta oli niin ihana ja edellisessä alusessa ei ollut reikää pohjassa ja tässä uudessa oli, niin nyt ei jää vesi pehmentämään saippuaa. Näin perustelin tätä ostosta itselleni.

 • Henkilövaaka: Edellinen kesti yli 10 vuotta ja meni marraskuussa rikki. Yritin elää ilman vaakaa, mutta en onnistunut ja uusi hankittiin.

Eipä sitä kuluvaakaan tavaraa tullut paljon ostettua, joten listataan nekin vielä tähän. Eli mitään meikkejä, hiustuotteita, kynsilakkoja yms ei tullut ostettua yhtään.

 • 2 eri voidetta atooppiseen ihoon

 • suihkusaippuaa

 • käsisaippuaa

 • wc- ja talouspaperia

 • nenäliinoja

 • pyykinpesuainetta

 • astiankonepesuainetta

Lisäksi myin ja annoin pois tavaraa mm. yhden peilin ja palapelin.

Näin kirjoitettuna listaksi kauhistuttaa kuinka pitkä lista tästä tulikaan, mutta moni asia oli ihan tarpeeseen. Ainoastaan saippua alunen oli periaatteessa täysin turha sekä legojen määrästä voi olla montaa mieltä. Tällä jatketaan ja helmikuun listaan tuli heti tänään ostos, onneksi on lyhyt kuukausi.

bottom of page