top of page
Etsi

Ekolahjapussi

Meillä joulut tulevat olemaan roskattomia, sillä lahjapaperit ja narut vaihtuivat ekolahjapussiin.

Kaikki tarpeellinen löytyi itseltä ennestään kotoa, joten mitään en joutunut ostamaan ekolahjapusseja varten.

Lahjapaperit vaihtui itselläkin vuosi tai pari sitten voimapaperiin, mutta kun aloin oikein miettimään, niin onhan se nyt ihan mieletöntä roskaamista, kun lahjat ovat hetken paketissa ja sen jälkeen tulee kauhea kasa roskaa. Usein vielä juurikin sitä muovia, jota ei voi edes polttaa. Lapset myös usein repivät paketit auki, niin ettei papreita pysty ehjinä kierrättämään seuraavaan vuoteen.

Tarvikkeet: - Vanhoja kankaita esim. pellavaa, puuvillaa, vanhoja jouluaiheisia verhoja tai pöytäliinoja, jotka ovat jo poistuneet varsinaisesta käyttötarkoituksesta.

- Silkkinauhoja

- Liitutaulutarraa + narua

Näin teet ekopusseja:

- Leikkaa kankaista sopivan / erikokoisia paloja.

- Ompele saumat ja pussin suuhun nauhakuja

- Pujota silkkinauha pussin suuhun

- Taita liitutaulutarra kahtia, että molemmin puolin on liitutaulu pintaa ja leikkaa pakettikortin muotoon ja tee reikä narua varten rei'ittimellä.

Liitutaulu tarrasta tuli monivuotisia pakettikortteja, joista voi pyyhkiä vanhan nimen pois ja laittaa uuden tilalle seuraavana vuonna.

Itseltä löytyi myös kangasvärejä ja painoin niillä kuvioita vanhoihin pellavakankaisiin.

Jouluista silkkinauhaa löytyi käyttämätön kerä Tiimari ajoilta. Hyvä, että tulee viimein käyttöä sillekin. Näin pääsin eroon myös käyttämättömistä kankaanpaloista ja niistä säilyttämistäni silkkinauhoista. Eikä tarvitse enää koskaa ostaa lahjapaperia.

bottom of page