top of page
Etsi

Kaupunkiloma Budapestissa

Olimme mieheni kanssa kahdestaan viettämässä 10-vuotishääpäivää kaupunkilomalla Budapestissa. Kaupunki valikoitui sen mukaan, että mieheni oli siellä töissä ja lähdin itse käymään siellä pidennetyksi viikonlopuksi. Koko matka tuli lopulta aika ex tempore, sillä tiistai-illalla ostettiin lentoliput ja torstai-illalla oli lähtö. Ei olla koskaan aiemmin oltu kaupunkilomalla ja minulle jäi keskiviikko aikaa ottaa selville mitä kaikkea Budapestissa kannattaa nähdä ja tehdä. Yhdestä facebookin matkailuryhmästä löytyikin paljon hyviä vinkkejä, jotka listasin itselleni Google My mapsiin. My maps osoitttautuikin erittäin käteväksi, koska sain jaettua merkitsemäni nähtävyydet miehelleni ja ja kartasta näki koko ajan missä liikumme ja sai mitattua matkan seuraavaan etappiin. Lisäksi paikan päällä lisäsin ruokapaikkoja ja nähtävyyksiä joissa kävimme.

Norwegian lento lähti torstai-illalla Vantaan lentokentältä ja olin perillä Budapestissa kahdeksan aikoihin. Mieheni oli hakemassa minua lentokentältä. Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kiertelimme kaupunkia niin jalan, julkisilla kuin vuokra-autollakin. Suosittelen käyttämään enemmin julkisia kaupungin keskustassa kuin omaa autoa, sillä parkkipaikkoja oli hankala löytää ja jos jostain risteyksestä ajoi ohi, niin joutui helposti ajamaan 1-2 km ennen kuin pääsi takaisin oikeaan suuntaan.

Mitä virheitä tehtiin: Pari kertaa jäivät aukioloajat katsomatta ja jäi mm. yksi outlet store käynti väliin, kun se ei ollutkaan sunnuntaina auki.

Matkan jälkeen jäin seuraamaan instagramissa ja facebookissa mm visit Budabest sivuja ja näyttää myös aivan ihanalta joulukaupungilta, joten ex-tempore matkoja vaan varailemaan!

Budan linna

Budan linna iltavalaistuksessa.

Tonava

Tonava ja Budapest kuvattuna Citadella vuorelta.

Budan linna

Budapest eye

Budapest Eye, maailmanpyörä, jonka kyydissä myös oltiin.

Budapest Eye, maailmanpyörästä otettu kuva.

bottom of page