top of page
Etsi

Omalla autolla Kolmårdeniin

Kolmårdeniin järjestetään myös valmiita paketteja, mutta halvemmalla pääsee sinnekin ihan omatoimisesti menemällä. Voin lämpimästi suositella paikkaa niin pienemmille kuin isommillekin lapsille sekä myös aikuisille.

Erinäisistä syistä johtuen varasimme matkan vain 3 päivää ennen lähtöä. Pieniä hankaluuksia oli saada laivamatkat ja hotellit varattua näin lyhyellä aikataululla, mutta onnistuimme kuitenkin saamaan autopaikat laivamatkoille sekä kaksi yötä Ruotsissa.

Lähdimme siis aamulaivalla ja vietimme päivän laivalla lähinnä leikkihuoneissa kierrellen ja kävimme laivan buffetissa syömässä. Laivan saavuttua Tukholman satamaan lähdimme ajamaan majapaikkamme, mikä oli Nävekvarnin pienessä kunnassa. Matka kesti noin 1,5 tuntia satamasta majapaikkaan. Perille päästyämme kävimme vielä pienellä kävelyllä satamassa. Paikka oli todella ihastuttava ja mielenkiintoinen historia. Yövyimme Marinans Guesthousessa, mikä oli vanha tehdas miljöö.

Eläinpuisto

Majapaikastamme ajoi noin 20 minuuttia Kolmårdeniin. Molempina päivinä herättyämme kävimme aamupalalla ja melkein heti lähdimme eläinpuistoon ja olimme siellä heti kun portit aukesivat. Ensimmäisenä päivänä olimme puistossa sulkemiseen asti.

Kolmårdenin eläinpuistossa vietimme siis kaksi päivää. Ensimmäisen päivän aamusta iltaan ja pääosin eläimiä katsellen. Toisena päivänä olimme enemmän huvipuiston laitteissa.

Tiedustelin ennen matkan varausta eläinpuistossa käyneiltä, että riittääkö 1 päivä, joka monelle oli riittänyt, mutta itse kyllä suosittelen varaamaan kaksi päivää, jotta ehtii kunnolla katsomaan ja käymään huvipuiston laitteissakin.

Kannattaa myös etukäteen tarkastaa mm. eläinten ruokinta-ajat ja muut showt, jotta voi suunnitella reittinsä näiden mukaan ja nähdä vieläkin enemmän. Eläimiä todellakin näkee paremmin ja lähempää näihin aikoihin. Itse kävimme monessa paikassa juuri ruokinta aikana sekä varasimme etukäteen myös delfiini näytökseen paikat. Kävimme myös kolme kertaa safarilla, jossa pääsi näkemään eläimiä myös todella läheltä.

Huvipuistosta löytyi laitteita niin pienille kuin aikuisillekin. Meidän perheen hurjapäät menivät Wildfire vuoristorataan, mikä kulkee 115 km/h ja sitä pidetään Euroopan parhaimpana vuoristoratana ja maailman kolmanneksi parhaana. Kirjoitus jatkuu kuvien jälkeen.

Toisena päivänä lähdimme jo 17 aikoihin ajamaan takaisin Tukholman satamaan ja tulimme yölaivalla takaisin Turkuun. Matka oli erittäin onnistunut kaikin puolin ja voin lämpimästi suositella muillekin.

Vaikka päivä oli helteinen ja matkan teimme heinäkuussa, niin mihinkään emme joutuneet kohtuuttomasti jonottamaan. Osaan laiteisiin pääsimme jopa suoraan jonottamatta.

Mitä matka kustansi? Majoitus 2 yötä, 2 aikuista, 3 lasta, sisältäen aamiaiset 350 € Kolmården liput 2 päivää: 2 aikuista, 3 lasta 280 € Laivamatkat molempiin suuntiin hytti + autopaikka + mennessä buffet 323 €

Yhteensä 953 €

Lisäksi vajaa tankillinen bensaa ja ruuat paikan päällä sekä parkkipaikka maksu Kolmårdenissa.

Hintaa saa varmasti vieläkin halvemmaksi, kun varaa matkan ajoissa ja valitsee halvimmat ajankohdat laivalla. Toisaalta hintaa saa nostettua valitsemalla hienon hotellin kohteen vierestä.

bottom of page