top of page
Etsi

Hyggeilyä

Olin taannoin Kotilaiturin hyggeillassa, jossa hyvä olo valtasi mielen. Hygge eli tietoista hyvänolon tuottamista. Hyggeen kuuluu ehdottomasti tunnelmallinen valaistus, kynttilät, mukava olo. Toisille hyggeilyyn kuuluu myös käsityöt, toisille lukeminen tai perheen kesken voi hyggeillä vaikka takkatulen ääressä pelaille lautapelejä. Hyggeilyyn kuuluu myös hyvä ruoka ja rakkaat ystävät.

Voit ajatella, että näitä asioitahan teen viiikottain, mutta teetkö sitä tietoisesti? Teetkö käsitöitä kiireellä joululahjaksi vai nautitko olostasi kässäillen? Pelaatko lapsen kanssa lautapelejä arjen tohinoiden keskellä, koska lapsi pyysi, vai järjestätkö pienen lautapeli-illan, jossa kiire on poissa ja jokainen voi tuntea olevansa läsnä?

Ostin itselleni hyggekirjan, mutta en ole ehtinyt sitä vielä lukemaan, sillä kirjahyllyssä on pari kirjaa, jotka ovat vielä kesken, joten hygge-kirja menee joululahjapakettiin - itselleni. Ostin pitkästä aikaa myös lankaa Kotilaiturin hyggeillasta ja aloitin eilen illalla neulomaan, en muistanutkaan kuinka rentouttavaa se on. Hyvän olon saa aikaiseksi ihan pienistä asioista, kunhan vaan unohtaa kiireen ja keskittyy hetken itseensä.

Muistatko sinä tehdä itsellesi hyvän olon kaiken kiireen keskellä? Sytytä kynttilä ja kääriydy peiton sisään ja ota käsityö, kirja tai vaikka viinilasi ja nauti hetki olostasi.

Mari

bottom of page